Recycling

Wanneer je een blikje in de afvalbak of PMD-zak gooit, kan het binnen 60 dagen weer in de schappen van een winkel staan. Dit gaat dus erg makkelijk en snel. Dit doen we dan ook veel in de Benelux, in Nederland wordt er 94% gerecycled. Dit is hoger dan andere verpakkingsmaterialen. Maar hoe gaat dit nu precies in zijn werk?

Het is eigenlijk heel simpel. Allereerst wordt jouw afval opgehaald door een vuilniswagen en afgeleverd bij een afvalverwerkingsbedrijf. Daar worden de metalen verpakkingen middels een magneet of werverstroom gescheiden van de rest van het afval. Zodra dit gebundeld is, wordt het via afvalverwerkers naar de materiaalproducenten getransporteerd: waar vervolgens hun nieuwe leven begint.

Het drankblikje dat je vandaag leegdrinkt, kan de fiets of een deodorantbus van morgen zijn, maar ook weer gewoon een nieuw drankblikje worden.

Je kunt natuurlijk zelf ook je blikjes recyclen, hier een paar leuke DIY tips:

Je eigen moestuintje
Voor de echte creativelingen, een jurk van blik

Stoelen gemaakt van blik

Bliklampen

Heb jij zelf een leuke DIY blik tip? Mail het ons (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en wie weet zie jij hem wel terug hier op de website!

Zoeken

In deze sectie

Wist je dat?

100% recyclebaar ... binnen 60 dagen ligt het drankenblikje weer in de winkel.