Geschiedenis & Innovatie

In 2015 bestond het drankblikje 80 jaar. In die 80 jaar is het blikje duurzamer geworden en een innovatief product om voor je merk in te zetten. De belangrijkste ontwikkelingen zie je terugkomen in onze tijdlijn:

 1935: 24 januari ziet het drankblikje zijn eerste levenslicht. De Amerikaanse bierproducent Krueger’s Beer koos als eerste voor deze verpakking, die toen nog 7 keer zwaarder was als vandaag en met een scherpe priem geopend moest worden.

1960 - 1970: In de jaren ‘60 wordt het treklipje uitgevonden

1975: Het huidige openingsmechanisme (stay-on tab) wordt geïntroduceerd

1980: In de jaren ‘80 stijgt de productie en vraag naar blik voortdurend

1990: In 1998 wordt de bredere opening geintroduceerd, de zogenaamde LPO (Large Peur Opening). Ook worden er een aantal nieuwe designs van deksels en lipjes geintroduceerd.

2000 - 2012: Blikjes worden steeds lichter. Het aluminiumblikje van 33cl weegt nu slechts 13 gram. Verschillende innovatieve blikjes worden in deze jaren geintroduceerd, zoals het thermochromische blikje, de kleur van de inkt verandert mee met de temperatuur. Ook zien we nu de soft touch coating, de matte look van een blikje, en er bestaan zelfs blikjes die je kunt hersluiten.

NU: Tegenwoordig bestaan er veel verschillende prints op en soorten en maten van blikjes. Merken introduceren limited editions voor bijvoorbeeld sport evenementen. We zien ook meer en meer mogelijkheden wat betreft inhoud. In 2015 zijn er maar liefst 63 miljard blikjes afgevuld. 

Zoeken

Wist je dat?

4 Erasmusbruggen ... zou je ieder jaar kunnen bouwen van de in de Benelux gerecyclede drankenblikjes.