Voordelen

Een consumentenstudie door onderzoeksbureau SMALL laat zien dat blik de zintuigen van mensen prikkelt. En daarmee veel positieve reacties oproept bij mensen. Zoals:

  • Het moment van openen, dat heerlijke geluid, zorgt altijd voor een lekker fris gevoel.

“een blikje maakt een psfff geluid dat me wakker maakt en de koolzuur blijft, totdat het blikje leeg is.” 

  • Verschillende soorten, blikjes komen tegenwoordig in alle maten met eindeloze inhoud. Blikjes worden hierdoor gezien als dynamisch en daarmee geschikt voor elke gelegenheid

 “Blikjes zijn multifunctioneel omdat ze zowel bij momenten samen als bij momenten voor jezelf passen.”

  • Snel koud, een drankblikje is sneller koud dan bijvoorbeeld een flesje, ideaal dus voor lastminute park of strand uitjes. Foto van blikje in ijs – extra snel een koud blikje nodig, klik hier voor dé tip!

 “Frisdrank hoort fris te zijn en het metaal is kouder dan plastic. Je voelt de kou wanneer je het blikje met je lippen aanraakt.” 

  • Slim, wist je dat je het lipje van je blikje kan gebruiken voor je rietje? Geen irritante rietjes die uit je blikje schieten!

Naast de voordelen voor de consument, heeft een blikje ook voordelen voor drankmerken:

Merkdifferentiatie Een merk kan zich differentiëren van de concurrentie door de verschillende soorten, maten en mogelijke opdrukken van een blikje. Er zijn bijvoorbeeld 20 verschillende formaten en talloze verschillende opdrukken. Hier kan je denken aan een reliëf, de kleur, en de inhoud. Er bestaan zelfs drankblikjes die vertellen welke temperatuur het blikje heeft. Een blikje kan als een soort kleine bilboard dienen voor een merk.

Naast al de bovenstaande voordelen, is blik ook erg duurzaam. Blik heeft van alle verpakkingsmaterialen het hoogste recyclingspercentage. Hoeveel dat is, lees je hier

Zoeken

Wist je dat?

100% recyclebaar ... binnen 60 dagen ligt het drankenblikje weer in de winkel.