Nieuws

Filter
 • Het drankblikje bestaat 80 jaar

  “Psssshtt………”

   Het drankblikje bestaat 80 jaar! De eerste blikjes werden in 1935, na de Amerikaanse drooglegging, verkocht door bierbrouwer Krueger. Je had er toen in ieder geval behoorlijke spieren voor nodig: het was zeven keer zwaarder dan het huidige blikje en er werd een vlijmscherpe priem bijgeleverd om het te kunnen openen. Pas in de jaren ’60 kwam daar verandering in: een Fransman bedacht het bekende lipje. Inmiddels is het drankblikje populairder dan ooit. Vorig jaar was een recordjaar en rolden er in Europa meer dan 63 miljard blikjes van de band.

 • Belgen en Nederlanders doen creatieve stunts met blikjes

  Elk blikje dat je leegdrinkt is 100% recyclebaar. Met het gooien van je drankblikje in de afvalbak houd je het recycleproces op gang. Omdat veel mensen zich hiervan onvoldoende bewust zijn, organiseerde Beverage Canmakers Benelux (BCME) in dit jaar op Facebook de blik trick-wedstrijd en creëerde daarmee meer awareness voor deze boodschap. Tijdens deze competitie gooiden Nederlandse en Belgische Facebookgebruikers hun drankblikje op een zo creatief mogelijke manier in de afvalbak.

  De actie werd gestart op de Facebookpagina Blik&ik met een promotievideo waarin ex-voetballer Bryan Roy de oproep deed om mee te doen met de actie. De beloning: een GoPro-set ter waarde van €630. De campagne werd online aangejaagd door influencer Mert Ugurdiken.

  Vele inzendingen volgden. En creatief waren ze: stunts, 'jumps' vanaf gebouwen, behendigheid met tapijt en schommels, en zelfs huisdieren participeerden in video’s. De inzendingen werden beoordeeld door een jury bestaande uit de BCME-leden en Bryan Roy. Zij verkozen de gelukkige winnaar Max Weterings, die in zijn video in één take het blikje via een boom in de vuilnisbak trapte.

  Niet alleen de boodschap ‘blik is 100% recyclebaar’ werd effectief verspreid, ook zorgde de campagne voor een enorme boost op de Facebookpagina Blik&ik. Zo bereikte de actie meer dan 120.000 mensen op Facebook. De Facebookpost van de online influencer Mert werd alleen al door 6.500 Facebookgebruikers gelezen, 330 keer geliked en leverde 42 reacties op. Dankzij deze oproep werden er nog eens zo’n 15 video’s geüpload. Daarnaast werd er regelmatig op Twitter en Facebook over de actie gesproken. 

 • Viering 75-jarige bestaan van het drankenblikje

  Alkmaar/Oss – Het drankenblikje is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Na ruim 75 jaar is het uitgegroeid tot een moderne, milieuvriendelijke en verfrissende verpakking. En om de 75ste verjaardag van het drankenblikje te vieren, organiseerde BCME Benelux een persreis naar Huisvuilcentrale Alkmaar en drankenblikfabrikant Ball Packaging om alle aspecten van drankenblik onder de aandacht te brengen.

Zoeken

Beeldmateriaal