Over ons

De Canmakers Benelux: een organisatie die de belangen van de Nederlandse en Belgische drankblikfabrikanten vertegenwoordigt. We zijn onderdeel van de Beverage Can Makers Europe (BCME), de Europese vereniging van blikfabrikanten. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Brussel, waar we zijn aangemeld als een European Economical Interest Group.

De Beverage Canmakers Benelux bestaat uit de volgende leden:

Ardagh Ball Crown

Als Canmakers Benelux willen wij de voordelen en mogelijkheden van het drankblik onder de aandacht brengen en daarmee het gebruik van blik bevorderen.  

Dit doen we onder meer door:

  • De voordelen van drankblikken onder de aandacht te brengen bij afvullers (de drankfabrikanten), retailers en consumenten.
  • Het doen en verspreiden van onderzoek naar het gebruik van drankblikken in Nederland en België én de perceptie van afvullers, retailers en consumenten rondom blik.
  • Het monitoren van de invloed van drankblikken op het milieu, het onder de aandacht brengen van de implicaties hiervan en het ondersteunen van recyclingprogramma's.
  • Het bouwen en onderhouden van relaties met beleidsmakers en andere belanghebbenden ten behoeve van onze leden.  
  • Onder de consumenten aandacht genereren via Facebook, online campagnes en video’s

Blik wordt niet alleen vertegenwoordigd in de Benelux, maar ook in Europa. Hieronder vind je de websites van al onze collega Canmakers:

Duitsland

Groot-Brittannië

Frankrijk

Spanje/Portugal

Centraal- en
Oost-Europa

Europa

       

Zoeken

Wist je dat?

100% recyclebaar ... binnen 60 dagen ligt het drankenblikje weer in de winkel.

Beeldmateriaal